Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Korting
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine wil iets doen aan de hoge pensioenfactuur van sommige lokale besturen. Hij wil aan die besturen een korting toekennen. Maar de lokale besturen die die korting krijgen moeten die korting ook zelf betalen.
Lees meer
Meer nieuws

Deze maand in NT Magazine...

"Outsourcing is (niet) duur"

Diplomabonificatie: veelgestelde vragen


Binnenkort tellen je studiejaren niet meer automatisch mee bij de berekening van je pensioen, maar moet je ze "afkopen". De ingang van de nieuwe regeling, die gepland was op 1 juni 2017, is nu uitgesteld. Hier kan je toch al terecht voor informatie die in het huidige wetsontwerp staat. Wij bundelden de vragen die onze consulenten het vaakst krijgen en beantwoorden ze. 

Syndicaal menu: een blik op de sociale actualiteit


Wat is er allemaal aan de hand? Welke onderhandelingen zijn er op dit moment bezig? Welke akkoorden worden er gesloten? We geven je een blik op de sociale actualiteit in ons syndicaal menu. 
Lees meer

Lentemanifestatie non-profit: enkele sfeerbeelden

Met z'n 17 000 zorgden we voor een succesvolle lentemanifestatie. Ook de openbare sector was goed vertegenwoordigd. Hopelijk heeft de regering onze noodkreet gehoord!


Hoe is het gesteld met de werkdruk en de personeelstekorten in de openbare woonzorgcentra in Vlaanderen? is er nog wel tijd en ruimte voor kwaliteitsvolle zorg? ACV Openbare Diensten bevroeg meer dan 1000 personeelsleden uit de sector. Bekijk hier de conclusies uit het onderzoek. 
Lees meer
zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Bekijk hier wat er veranderd is.