Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   


Van een koude zomer naar een hete herfst?


Ook tijdens de zomermaanden hebben we niet stilgezeten. We leverden felle kritiek op het bijzonder onredelijke zomerakkoord van de regering, en vooral op de stopzetting van de vaste benoemingen bij het federale overheidspersoneel. Lees hier waarover we op dit moment onderhandelen en hoe we zullen reageren op die beslissingen uit het akkoord. 

Nieuws

Meer nieuws
Meer nieuws

Deze maand in NT Magazine...

"Vast benoemen gaat over zorg voor onze medewerkers"

Van het zomerakkoord krijgen wij het niet warm!

Van het zomerakkoord kregen wij het niet warm. De regering nam een aantal onrechtvaardige beslissingen. Dat kunnen we niet zomaar laten gebeuren. Daarom gaan wij voor beter! Lees hier wat wij in het najaar allemaal gaan ondernemen.
Lees meer

Diplomabonificatie: veelgestelde vragen


Binnenkort tellen je studiejaren niet meer automatisch mee bij de berekening van je pensioen, maar moet je ze "afkopen". De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 december 2017. Hier kan je terecht voor informatie over de nieuwe wetgeving. Wij bundelden de vragen die onze consulenten het vaakst krijgen en beantwoorden ze. 

Syndicaal menu: een blik op de sociale actualiteit


Wat is er allemaal aan de hand? Welke onderhandelingen zijn er op dit moment bezig? Welke akkoorden worden er gesloten? We geven je een blik op de sociale actualiteit in ons syndicaal menu. 
Lees meer

Nomineer je collega voor Laureaat van de Arbeid!

Lentemanifestatie non-profit: enkele sfeerbeelden

Met z'n 17 000 zorgden we voor een succesvolle lentemanifestatie. Ook de openbare sector was goed vertegenwoordigd. Hopelijk heeft de regering onze noodkreet gehoord!


Hoe is het gesteld met de werkdruk en de personeelstekorten in de openbare woonzorgcentra in Vlaanderen? is er nog wel tijd en ruimte voor kwaliteitsvolle zorg? ACV Openbare Diensten bevroeg meer dan 1000 personeelsleden uit de sector. Bekijk hier de conclusies uit het onderzoek. 
Lees meer
zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Bekijk hier wat er veranderd is.