• Solidariteit
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
vraagteken
JAN 21

Wanneer kan jij op pensioen?

Vanaf vandaag kunnen werknemers, ambtenaren en zelfstandigen hun vroegste pensioendatum terugvinden op ‘Mypension.be’. Het online pensioenportaal bevat voortaan de informatie over uw loopbaan als werknemer, ambtenaar en zelfstandige. Op basis van die informatie wordt de datum berekend vanaf wanneer u ten vroegste met (vervroegd) pensioen kan. Daarvoor moet u zich aanmelden met uw elektronische identiteitskaart of token.

Voorlopig is enkel de vroegste pensioendatum terug te vinden. Pas over een jaar zal ook een raming van het pensioenbedrag beschikbaar zijn.

Hebt u vragen bij de vastgestelde datum, in verband met uw pensioen of eindeloopbaan? ACV-Openbare Diensten biedt haar leden advies en bijstand in verband met pensioenen en loopbaanstappen. Aarzel niet om hierover met ons contact op te nemen.
berekening
Vanaf januari ontvangen gepensioneerden een iets hoger netto pensioen. De beperkte verhoging is veruit onvoldoende om het verlies door de indexsprong te compenseren, om nog maar te zwijgen over de andere ingrepen van de regering die het leven voor elke modale burger duurder maken.
Lees meer
Private-Public
Het tweejaarlijks verslag van het Steunpunt Armoedebestrijding gaat over het belang van publieke diensten in de strijd tegen armoede. Publieke diensten zijn dé hefboom voor het waarborgen van collectieve rechten en zo een structurele buffer tegen armoede.
Lees meer
Handdruk
Bij Infrax West brak afgelopen donderdag (7 januari) een spontane staking uit bij de technici, die in een systeem van wachtdienst zitten. Reden daarvoor was het voorstel van de directie om pas vanaf 60 jaar uit het systeem van wachtdienst te kunnen stappen.
Lees meer
Meer nieuws
enquete zorgsector
OKT 19

Kwaliteitsvolle en betaalbare zorg

De openbare sector staat borg voor kwaliteitsvolle en betaalbare zorg. Besparingen binnen de overheid en een gebrek aan investeringen leiden tot grote onzekerheden.
Wij willen weten wat dit betekent voor het personeel. 
Vanuit het werkveld van de openbare sector krijgen wij immers signalen over stijgende werkdruk, tekort aan personeel, vakantie en overuren die niet kunnen worden opgenomen. 
Met een enquête en jouw antwoorden op de vragen, willen we onze eisen voor meer personeel en maatregelen om tot een betere combinatie tussen arbeid en gezin te komen, krachtiger maken. Bedankt!
gezondopenbaar

Gezond Openbaar

ACV Openbare Diensten, Overheidsbedrijven en Onderwijs stelde op dinsdag 22 september hun prioriteiten voor tijdens het event "Gezond Openbaar".
Onder andere de terugtredende overheid, sociaal overleg en pensioenen kwamen aan bod. 

Een uitgewerkte versie van de accenten vind je terug in deze brochure.
gevolgenvoorjou

Het federaal regeerakkoord - de gevolgen voor jou

De openbare sector staat voor harde jaren.
De nieuwe regeringsmaatregelen zijn alles behalve sociaal te noemen. Deze regering wil besparen en rekent dat door aan de werknemers.
Werknemers moeten tijd, geld en middelen inleveren die totaal buiten proportie zijn. 
Wil je alles op de voet volgen, dan ben je op deze website aan het juiste adres.
nieuwe tijd

Nieuwe Tijd

Het magazine van ACV-Openbare Diensten