• Solidariteit
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
citroen
Elke dag vragen honderden asielzoekers onderdak op de dispatch van Fedasil. Maar het personeel (dat al veel langer met tekorten kampt), kan deze toestroom onmogelijk opvangen. 
Lees meer
evaluatie
Sinds 2 december 2014 moet iedereen die werkt als medisch laboratoriumtechnoloog (MLT) of als technoloog medische beeldvorming (TMB) in het bezit zijn van een erkenning of een afwijking. De nieuwe regelgeving gaf aanleiding tot veel toepassingsmoeilijkheden. ACV-Openbare Diensten bundelde de problemen en drong verschillende malen aan op een oplossing. Die oplossing komt er nu door een aanpassing van de wet betreffende de gezondheidsberoepen. 
Lees meer
centen tellen
Na de aankondiging van de ‘tax-misser’ werd op 23 juli ook de wet die de toegang tot het pensioen verstrengt, goedgekeurd in de Kamer. 
Lees meer
zorg
Laatste kans voor voorlopig geregistreerde zorgkundigen om zich definitief te laten registreren!
Lees meer
puzzel
De aankondiging vorig jaar in het regeerakkoord en de nota die vorige vrijdag werd goedgekeurd door de Vlaamse regering zijn de eerste concrete stappen in het nieuw loopbaan- en beloningsbeleid.
Lees meer
Meer nieuws
federale opleidingen
ACV-Openbare Diensten organiseert opleidingen voor 
  •  postbak, logisch en abstract redeneren
  • de nieuwe federale loopbaan
Lees meer

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
Lees meer
meldpuntzorg
Wij merken dat er steeds meer problemen zijn met registraties en visa van zorgkundigen. ACV-Openbare Diensten wil hier graag een zo duidelijk mogelijk zicht op krijgen. Heb jij ook problemen? Laat het hier weten!
Lees meer
gevolgenvoorjou

Het federaal regeerakkoord - de gevolgen voor jou

De openbare sector staat voor harde jaren.
De nieuwe regeringsmaatregelen zijn alles behalve sociaal te noemen. Deze regering wil besparen en rekent dat door aan de werknemers.
Werknemers moeten tijd, geld en middelen inleveren die totaal buiten proportie zijn. 
Wil je alles op de voet volgen, dan ben je op deze website aan het juiste adres.
overdracht dossiers
Naar aanleiding van de zesde staatshervorming werden op 1 juli 2014 heel wat bevoegdheden van de Federale overheid overgeheveld naar de Vlaamse overheid.
Een overzicht.
Lees meer
nieuwe tijd

Nieuwe Tijd

Het magazine van ACV-Openbare Diensten