• Solidariteit
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
euros munten
De exploitatie-uitgaven van de Vlaamse gemeenten zullen in 2015 met 0,8% dalen, dat staat te lezen in een persbericht waar Belfius mee uitpakte. 
Lees meer
helfieklein
Op 29 mei werden we na een actiemoment ontvangen door minister Homans. Zij beloofde ons toen opnieuw af te spreken en de zaken nog eens te bekijken. Afgelopen maandag kregen wij echter iets helemaal anders te horen.
Lees meer
pensioenpopup
JUN 12

Pensioenpop-up geopend!

Op 11 juni openden we tijdens de middagpauze een pensioenpop-up. In het hart van de ambtenarenbuurt – op de Koning Albert II Laan – hadden we niet veel meer nodig dan een tentje, wat tafels en enkele laptops om mensen te ontvangen en hun pensioendatum te berekenen. 
En het was een succes. In die korte tijdspanne hebben onze vakbondsconsulenten een tachtigtal mensen voortgeholpen. Ze gaven hen niet alleen hun pensioendatum mee, maar beantwoordden ook andere vragen over eindeloopbaan. 
Zeker voor herhaling vatbaar!
2015-06-09 Werkbaar werk daar is werk aan
Vooraleer we werkbaar werk aanpakken, is er vooreerst de noodzaak dat je werk hebt! Het ACV verwacht dat de regering een beleid ontwikkelt waardoor jobs worden gecreëerd. Kwalitatieve jobs die vooral een antwoord zijn op de veel te hoge jeugdwerkloosheid. Het ACV blijft ook benadrukken dat loonvorming via cao’s geregeld wordt. Lees onze doelstellingen en actiepunten n.a.v. de Ronde Tafel over Werkbaar Werk.
  Lees meer
  weegschaaljustitie
  De Vlaamse Regering keurde op 8 mei 2015 de conceptnota van Jo Vandeurzen over het “Plan van aanpak voor het toekomstig Vlaams beleid inzake de justitiehuizen” goed. 
  Lees meer
  Meer nieuws

  Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
  Lees meer
  meldpuntzorg
  Wij merken dat er steeds meer problemen zijn met registraties en visa van zorgkundigen. ACV-Openbare Diensten wil hier graag een zo duidelijk mogelijk zicht op krijgen. Heb jij ook problemen? Laat het hier weten!
  Lees meer
  gevolgenvoorjou

  Het federaal regeerakkoord - de gevolgen voor jou

  De openbare sector staat voor harde jaren.
  De nieuwe regeringsmaatregelen zijn alles behalve sociaal te noemen. Deze regering wil besparen en rekent dat door aan de werknemers.
  Werknemers moeten tijd, geld en middelen inleveren die totaal buiten proportie zijn. 
  Wil je alles op de voet volgen, dan ben je op deze website aan het juiste adres.
  overdracht dossiers
  Naar aanleiding van de zesde staatshervorming werden op 1 juli 2014 heel wat bevoegdheden van de Federale overheid overgeheveld naar de Vlaamse overheid.
  Een overzicht.
  Lees meer
  vorming
  ACV-Openbare Diensten organiseert opleidingen voor bevordering en evaluatie.
  Lees meer
  nieuwe tijd

  Nieuwe Tijd

  Het magazine van ACV-Openbare Diensten