• Welke syndicale anekdote is jouw favoriet? Stem hier!

    Lees meer
    anekdoteafbeelding
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
ballon
Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft vandaag, 29 mei 2015, aan het Martelarenplein actie gevoerd om namens het personeel betrokken bij de staatshervorming, nogmaals duidelijk te maken dat de voorstellen over de overdracht onvoldoende zijn.
Lees meer
Tax justice day miniatuur
Op 28 mei organiseren de vakbonden, onder de vleugels van het Financieel Actie Netwerk (FAN), al voor de vijfde keer de Tax Justice Day. We vragen op die dag aandacht voor een rechtvaardige spreiding van de belastingdruk. Meer dan ooit staat het idee van de 'tax shift' op de politieke agenda. Maar de voorstellen van de verschillende partijen zijn niet rechtvaardig. Daarom blijven we druk uitoefenen voor een eerlijke tax shift. Op 28 mei delen actievoerders daarom pamfletten uit in de verschillende stations. Om 11 uur is er ook nog een actiemoment aan de Financietoren in Brussel.
Lees meer
2015-05-18 Index huurprijzen-fiscaliteit
Met de indexsprong verliezen werknemers en gerechtigden op sociale uitkeringen en gepensioneerden 2% van hun koopkracht. En dat verlies geldt voor de rest van je loopbaan of de duurtijd van je pensioen. Dat zal voor veel mensen dubbel zuur smaken. Want ondertussen mogen huurprijzen wel ongestoord verder geïndexeerd worden Zij zullen immers al snel met 2% minder koopkracht toch duurdere huur moeten betalen. Verhuurders worden dus door de regering niet aangesproken om een evenwaardige inspanning te leveren. Dat sterkt het ACV om samen met de andere vakbonden deze discriminatie aan te vechten voor het Grondwettelijk Hof.
Lees meer
ballon
Deze week voert het personeel van de centrale sterilisatieafdeling van UZ Gent actie.
Lees meer
Pionnen
Sinds begin 2015 zijn er al 50 jobs geschrapt bij stad Kortrijk. Het is vooral het technisch personeel dat het daarbij moet ontgelden. Wij blijven pleiten voor evenredigheid.
Lees meer
Meer nieuws

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
Lees meer
meldpuntzorg
Wij merken dat er steeds meer problemen zijn met registraties en visa van zorgkundigen. ACV-Openbare Diensten wil hier graag een zo duidelijk mogelijk zicht op krijgen. Heb jij ook problemen? Laat het hier weten!
Lees meer
gevolgenvoorjou

Het federaal regeerakkoord - de gevolgen voor jou

De openbare sector staat voor harde jaren.
De nieuwe regeringsmaatregelen zijn alles behalve sociaal te noemen. Deze regering wil besparen en rekent dat door aan de werknemers.
Werknemers moeten tijd, geld en middelen inleveren die totaal buiten proportie zijn. 
Wil je alles op de voet volgen, dan ben je op deze website aan het juiste adres.
overdracht dossiers
Naar aanleiding van de zesde staatshervorming werden op 1 juli 2014 heel wat bevoegdheden van de Federale overheid overgeheveld naar de Vlaamse overheid.
Een overzicht.
Lees meer
vorming
ACV-Openbare Diensten organiseert opleidingen voor bevordering en evaluatie.
Lees meer
nieuwe tijd

Nieuwe Tijd

Het magazine van ACV-Openbare Diensten