Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   


Dit was ons jaar  

In 2017 zaten we niet stil. Een overzicht in 150 seconden.

Nieuws

Meer nieuws
Oude man met kruk
Minister van Pensioenen Bacquelaine grijpt een zeer moeilijke, individuele situatie aan om de afschaffing van het pensioen wegens lichamelijke ongeschiktheid opnieuw in de markt te zetten. We willen meer re-integratiekansen, maar ook zekerheid voor wie echt niet meer verder kan. En net daar is het pensioen wegens lichamelijke ongeschiktheid een belangrijke houvast. 
Lees meer
Oudjes
Het Nationaal Pensioencomité heeft een verdeeld advies uitgebracht over het pensioen met punten. De werkgevers willen het puntensysteem gebruiken om grote besparingen door te voeren, maar volgens ons leidt het systeem enkel tot meer pensioenonzekerheid. Dat terwijl een verbetering van het werknemerspensioen nodig is. 
Lees meer
Meer nieuws

Deze maand in NT Magazine...

"Klare taal bij hervormingen "

Enquête: is jouw lokaal bestuur een goede werkgever? 

 

In de aanloop naar de lokale verkiezingen van volgend jaar peilt ACV Openbare Diensten naar de tevredenheid van het personeel in alle lokale besturen. De resultaten gieten we in een rapport dat we voorleggen aan het - huidige én het nieuwe - gemeentebestuur. Je komt ook te weten hoe tevreden je zelf bent op je werk. Vul dus snel onze enquête in!

  Van het zomerakkoord krijgen wij het niet warm!

  Van het zomerakkoord kregen wij het niet warm. De regering nam een aantal onrechtvaardige beslissingen. Dat kunnen we niet zomaar laten gebeuren. Daarom gaan wij voor beter! Lees hier wat wij in het najaar allemaal gaan ondernemen.
  Lees meer
  Van een koude zomer naar een hete herfst?   Ook tijdens de zomermaanden hebben we niet stilgezeten. We leverden felle kritiek op het bijzonder onredelijke zomerakkoord van de regering, en vooral op de stopzetting van de vaste benoemingen bij het federale overheidspersoneel. Lees hier waarover we op dit moment onderhandelen en hoe we zullen reageren op die beslissingen uit het akkoord. 

  In februari, maart en april 2018 komen de jongeren van ACV Openbare Diensten jullie op het werk verwarmen! Ze komen naar je toe met hun koffiebusje "Peace, love and coffee". Lees hier hoe je ervoor kunt zorgen dat ze ook bij jou langskomen. 
  Lees meer

  Diplomabonificatie: veelgestelde vragen


  Binnenkort tellen je studiejaren niet meer automatisch mee bij de berekening van je pensioen, maar moet je ze "afkopen". De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 december 2017. Hier kan je terecht voor informatie over de nieuwe wetgeving. Wij bundelden de vragen die onze consulenten het vaakst krijgen en beantwoorden ze. 

  Syndicaal menu: een blik op de sociale actualiteit


  Wat is er allemaal aan de hand? Welke onderhandelingen zijn er op dit moment bezig? Welke akkoorden worden er gesloten? We geven je een blik op de sociale actualiteit in ons syndicaal menu. 
  Lees meer

  Meer middelen voor de ouderenzorg: sfeerbeelden manifestatie

  Nog altijd weigert de regering naar ons te luisteren. Daarom kwamen we op 27 oktober opnieuw op straat om meer middelen en vooral meer personeel voor de zorgsector te eisen.

  zorgkredietbe

  Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

  De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

  Vragen? Op zoek naar meer informatie?
  Bekijk hier wat er veranderd is.