Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Succesvolle pensioenmanifestatie

Met 70 000 kwamen we op straat voor goede pensioenen. Bedankt voor jullie massale aanwezigheid!

Nieuws

Meer nieuws
Bellen
De pensioenlijn 1765 is vaak moeilijk bereikbaar en één derde van de oproepen blijft onbeantwoord. Dat blijkt uit het jaarverslag van de ombudsdienst pensioenen. De medewerkers van de pensioendienst kampen namelijk met een verdubbeling van de vragen.
Lees meer
centen tellen
Vanaf 1 januari 2019 zullen verschillende pensioenen op één dag in de maand betaald worden. Op dit moment is het nog mogelijk dat de verschillende pensioenen op verschillende dagen betaald worden. Er komt ook een lichte wijziging in het moment waarop betaald wordt.
Lees meer
Meer nieuws

Deze maand in NT Magazine...

"Jobs jobs jobs?"

Vakbonden voeren grootschalig actie met pensioenkrant

Betere pensioenen, dat is onze keuze!

Het overheidspensioen staat op de helling. Ook de werknemerspensioenen lijden onder de regeringsmaatregelen. De vakbonden maakten een pensioenkrant om duidelijkheid te scheppen in de pensioenchaos. Voor de openbare sector is vooral het artikel op pagina 10 - "Overheidspensioenen op de helling" - van belang. Lees hier de pensioenkrant. 

Waar staan we met...


Elk geval van wangedrag bij hulpverlening is er één te veel. Toch is de problematiek nog vaak taboe. De vrouwenwerking van ACV Openbare Diensten wil met jouw hulp dat taboe doorbreken. Werk jij in een openbare dienst en is je werkplek de woning van de patiënt, gebruiker of cliënt? Vul dan deze bevraging in!
Lees meer

Onze pensioenen zijn geen loterij! Pensioenbetoging 16 mei


Sinds 2016 is er een nieuw systeem van loopbaanonderbreking. Het zorgkrediet beperkt de mogelijkheden van personeelsleden van Vlaamse overheidsdiensten en lokale besturen (personeel van steden, gemeenten en OCMW's) drastisch. 
Heb je vragen? Hier vind je heel wat antwoorden.
Lees meer