Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   Er is een akkoord over de zware beroepen in de openbare sector. Mensen met een zwaar beroep kunnen voortaan vroeger met pensioen of krijgen een hoger pensioenbedrag als ze langer doorwerken. Benieuwd of jouw beroep erkend is? Bekijk hier de lijst.
Lees meer

Nieuws

Meer nieuws
Senior-werk-150
Met het halftijds pensioen wil de regering een nieuwe mogelijkheid voorzien om minder te werken op het einde van de loopbaan. De regeling staat nochtans niet op punt en het evenwicht met de bestaande eindeloopbaanstelsels moet bewaard blijven.
Lees meer
Overleg150
Dankzij onze personeelsvergaderingen en acties wilde de minister nu toch in gesprek gaan. De wijzigingen aan het Vlaams personeelsstatuut worden voorlopig van de agenda gehaald. Een werkgroep zal zich nu buigen over de harmonisering statutairen en contractuelen. Alle acties worden dus voorlopig opgeschort. De staking van 21 september gaat niet door.
Lees meer
Meer nieuws
ACV Openbare Diensten voert actie tegen de wijzigingen aan het ziektekrediet en het pensioen lichamelijke ongeschiktheid. Bekijk onze actiekrant.

Waar staan we met...


In de aanloop naar die verkiezingen bevroeg ACV Openbare Diensten het personeel van de lokale besturen naar de werktevredenheid. Check de resultaten hier en ontdek hoe het gesteld is in jouw gemeente.
Lees meer

Elk geval van wangedrag bij hulpverlening is er één te veel. Toch is de problematiek nog vaak taboe. De vrouwenwerking van ACV Openbare Diensten wil met jouw hulp dat taboe doorbreken. Werk jij in een openbare dienst en is je werkplek de woning van de patiënt, gebruiker of cliënt? Vul dan deze bevraging in!
Lees meer

Gepensioneerdenwerking: bezoek Europees parlement

Op 11 oktober bezoeken we met de gepensioneerdenwerking. Hier vind je het programma.

 
Lees meer

Onze pensioenen zijn geen loterij! Pensioenbetoging 16 mei


Sinds 2016 is er een nieuw systeem van loopbaanonderbreking. Het zorgkrediet beperkt de mogelijkheden van personeelsleden van Vlaamse overheidsdiensten en lokale besturen (personeel van steden, gemeenten en OCMW's) drastisch. 
Heb je vragen? Hier vind je heel wat antwoorden.
Lees meer