Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
centjes tellen
Het gat in de sociale zekerheid blijkt drie keer groter te zijn dan gedacht. In totaal bedraagt het tekort al bijna 800 miljoen euro. Het probleem doet zich vooral voor aan de kant van de inkomsten. Er komt minder geld binnen, terwijl de uitgaven stabiel zijn gebleven. De vakbonden pleiten dan ook voor een stabiele financiering van de sociale zekerheid.
Lees meer
2017-02-22 Minister Muyters vergist zich meermaals in SWT
SWT is niet het probleem, wel het ontslag van oudere werknemers. Door SWT af te schaffen verdwijnen die ontslagen niet, maar maakt het alleen maar goedkoper voor de werkgever. De ontslagen werknemer komt alsnog op straat te staan. Maar dan enkel met een werkloosheidsvergoeding. SWT is ook geen bevoegdheid van minister Muyters. Het aan de slag helpen van werklozen wel. Net zoals het wegwerken van (leeftijds)discriminatie bij aanwervingen. Misschien kan hij daar meer en beter werk van maken?
Lees meer
Meer nieuws

Deze maand in NT Magazine...

"Is het einde van het OCMW nabij?"

Hoeveel moet jij betalen om je hogere studies te laten meetellen voor je pensioen?


Nieuwe regeling diplomabonificatie binnenkort in werking
De regering heeft tijdens de onderhandelingen met de vakbonden geen verdere wijzigingen aangebracht aan haar ontwerp over de afschaffing van de diplomabonificatie in het overheidsstelsel. De verworven diplomabonificatie zal worden vastgeklikt en wie benoemd wordt vanaf 01-03-2017 zal geen diplomabonificatie meer ontvangen.
  • Op onze pagina over de regeringsbeslissingen krijg je meer uitleg over de nieuwe regeling   
Bekijk onderstaande video om te weten te komen hoeveel jij moet neertellen om je hogere studies te laten meetellen voor je pensioen.

Lentemanifestatie non-profit: enkele sfeerbeelden

Met z'n 17 000 zorgden we voor een succesvolle lentemanifestatie. Ook de openbare sector was goed vertegenwoordigd. Hopelijk heeft de regering onze noodkreet gehoord!


Hoe is het gesteld met de werkdruk en de personeelstekorten in de openbare woonzorgcentra in Vlaanderen? is er nog wel tijd en ruimte voor kwaliteitsvolle zorg? ACV Openbare Diensten bevroeg meer dan 1000 personeelsleden uit de sector. Bekijk hier de conclusies uit het onderzoek. 
Lees meer
zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Bekijk hier wat er veranderd is.