Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   


16 mei: manifestatie voor goede pensioenen

 

Nieuws

Meer nieuws
Langdurig ziek
Minister Vandeput (N-VA) heeft tijdens het begrotingsconclaaf doen beslissen dat het ziektekrediet voor federale ambtenaren wordt afgeschaft. Het wordt vervangen door 30 dagen gewaarborgd loon per jaar. Daarna vallen ambtenaren terug op 60% van het loon. ACV Openbare Diensten neemt het nodige initiatief om de sociale afbraak een halt toe te roepen.
Lees meer
Meer nieuws

Deze maand in NT Magazine...

"Jobs jobs jobs?"


In februari, maart en april 2018 komen de jongeren van ACV Openbare Diensten jullie op het werk verwarmen! Ze komen naar je toe met hun koffiebusje "Peace, love and coffee". Lees hier hoe je ervoor kunt zorgen dat ze ook bij jou langskomen. 
Lees meer

Vakbonden voeren grootschalig actie met pensioenkrant

Betere pensioenen, dat is onze keuze!

Het overheidspensioen staat op de helling. Ook de werknemerspensioenen lijden onder de regeringsmaatregelen. De vakbonden maakten een pensioenkrant om duidelijkheid te scheppen in de pensioenchaos. Voor de openbare sector is vooral het artikel op pagina 10 - "Overheidspensioenen op de helling" - van belang. Lees hier de pensioenkrant. 

Diplomabonificatie: veelgestelde vragen


Binnenkort tellen je studiejaren niet meer automatisch mee bij de berekening van je pensioen, maar moet je ze "afkopen". De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 december 2017. Hier kan je terecht voor informatie over de nieuwe wetgeving. Wij bundelden de vragen die onze consulenten het vaakst krijgen en beantwoorden ze. 

Syndicaal menu: een blik op de sociale actualiteit


Wat is er allemaal aan de hand? Welke onderhandelingen zijn er op dit moment bezig? Welke akkoorden worden er gesloten? We geven je een blik op de sociale actualiteit in ons syndicaal menu. 
Lees meer

Elk geval van wangedrag bij hulpverlening is er één te veel. Toch is de problematiek nog vaak taboe. De vrouwenwerking van ACV Openbare Diensten wil met jouw hulp dat taboe doorbreken. Werk jij in een openbare dienst en is je werkplek de woning van de patiënt, gebruiker of cliënt? Vul dan deze bevraging in!
Lees meer

Koffietour Jong ACV Openbare Diensten

De jongeren van ACV Openbare Diensten toeren heel Vlaanderen rond met hun koffiebusje.


Sinds 2016 is er een nieuw systeem van loopbaanonderbreking. Het zorgkrediet beperkt de mogelijkheden van personeelsleden van Vlaamse overheidsdiensten en lokale besturen (personeel van steden, gemeenten en OCMW's) drastisch. 
Heb je vragen? Hier vind je heel wat antwoorden.
Lees meer