Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   Er is een akkoord over de zware beroepen in de openbare sector. Mensen met een zwaar beroep kunnen voortaan vroeger met pensioen of krijgen een hoger pensioenbedrag als ze langer doorwerken. Benieuwd of jouw beroep erkend is? Bekijk hier de lijst.
Lees meer

Nieuws

Meer nieuws
Overleg150
Dankzij onze personeelsvergaderingen en acties wilde de minister nu toch in gesprek gaan. De wijzigingen aan het Vlaams personeelsstatuut worden voorlopig van de agenda gehaald. Een werkgroep zal zich nu buigen over de harmonisering statutairen en contractuelen. Alle acties worden dus voorlopig opgeschort. De staking van 21 september gaat niet door.
Lees meer
Rolstoel
De regering heeft bevestigd dat er vanaf 1 januari 2019 een einde komt aan het bestaande systeem van ziekteregeling voor het federaal overheidspersoneel en de bijzondere korpsen. Zieken zullen in de toekomst alleen de eerste dertig dagen van hun afwezigheid nog hun volledig loon krijgen. Er komt wel een overgangsmaatregel waardoor mensen de ziektedagen kunnen behouden die ze tot nu toe hebben opgebouwd.
Lees meer
Public Service Day
Vandaag is het Public Service Day, de dag waarop de openbare sector en de rechten van de mensen die er werken centraal staan. Helaas neemt Europa het niet zo nauw met die rechten, want de Europese Commissie weigert het recht op informatie en verdediging door vakbonden voor Europees overheidspersoneel in een richtlijn te gieten. De vakbonden dagen Europa nu voor de rechter.
Lees meer
Meer nieuws
Vacature

Onze vacatures

Op dit moment hebben wij geen vacatures.
  ACV Openbare Diensten voert actie tegen de wijzigingen aan het ziektekrediet en het pensioen lichamelijke ongeschiktheid. Bekijk onze actiekrant.

  Waar staan we met...


  In de aanloop naar die verkiezingen bevroeg ACV Openbare Diensten het personeel van de lokale besturen naar de werktevredenheid. Check de resultaten hier en ontdek hoe het gesteld is in jouw gemeente.
  Lees meer

  Elk geval van wangedrag bij hulpverlening is er één te veel. Toch is de problematiek nog vaak taboe. De vrouwenwerking van ACV Openbare Diensten wil met jouw hulp dat taboe doorbreken. Werk jij in een openbare dienst en is je werkplek de woning van de patiënt, gebruiker of cliënt? Vul dan deze bevraging in!
  Lees meer

  Gepensioneerdenwerking: bezoek Europees parlement

  Gepensioneerd en lid van ACV Openbare Diensten? Kom mee het Europees parlement bezoeken op 11 oktober. Schrijf je nu in!

   
  Lees meer

  Onze pensioenen zijn geen loterij! Pensioenbetoging 16 mei


  Sinds 2016 is er een nieuw systeem van loopbaanonderbreking. Het zorgkrediet beperkt de mogelijkheden van personeelsleden van Vlaamse overheidsdiensten en lokale besturen (personeel van steden, gemeenten en OCMW's) drastisch. 
  Heb je vragen? Hier vind je heel wat antwoorden.
  Lees meer