Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
Bellen
De ombudsman pensioenen kreeg het afgelopen jaar opvallend veel klachten over betalingsfiches door de pensioendienst. Sommige gepensioneerden ontvangen geen betalingsfiches meer of krijgen die enkel via mypension.be. Het probleem stelt zich in het bijzonder bij indexaanpassingen, bij gemengde loopbanen, veranderingen in de bedrijfsvoorheffing. 
Lees meer
ouder-kind150
Eind 2018 werden twee wetten gewijzigd zodat het mogelijk werd om naast de bestaande opnamevormen ook 1/10e ouderschapsverlof op te nemen. Om daadwerkelijk een 1/10e opnamevorm te kunnen invoeren was het noodzakelijk om een aantal koninklijke besluiten aan te passen. Dat is nu gebeurd. Het wordt nu dus mogelijk om ouderschapsverlof flexibeler op te nemen.
Lees meer
ACV
Naar aanleiding van de verkiezingen van mei 2019 voert het ACV de campagne 'Een ander beleid is mogelijk'. Het ACV probeert zoveel mogelijk mensen te overtuigen van een sociale visie en dit ook te laten doorwegen in het stemgedrag.
Lees meer
Meer nieuws

Check je profiel op Mijn ACV

 

Deze maand in NT Magazine...In de aanloop naar die verkiezingen bevroeg ACV Openbare Diensten het personeel van de lokale besturen naar de werktevredenheid. Check de resultaten hier en ontdek hoe het gesteld is in jouw gemeente.
Lees meer

Waar staan we met...


Elk geval van wangedrag bij hulpverlening is er één te veel. Toch is de problematiek nog vaak taboe. De vrouwenwerking van ACV Openbare Diensten wil met jouw hulp dat taboe doorbreken. Werk jij in een openbare dienst en is je werkplek de woning van de patiënt, gebruiker of cliënt? Vul dan deze bevraging in!
Lees meer