Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   


Van een koude zomer naar een hete herfst?


Ook tijdens de zomermaanden hebben we niet stilgezeten. We leverden felle kritiek op het bijzonder onredelijke zomerakkoord van de regering, en vooral op de stopzetting van de vaste benoemingen bij het federale overheidspersoneel. Lees hier waarover we op dit moment onderhandelen en hoe we zullen reageren op die beslissingen uit het akkoord. 

Nieuws

Meer nieuws
Sparen
Eerder dit jaar bereikten we een akkoord over het gemengd en het aanvullend pensioen. Maar het is niet zeker of de regering zich aan haar deel van het akkoord houdt, namelijk zorgen voor een aanvullend pensioen voor al het contractueel overheidspersoneel. Wij roepen de regering op om zich aan de afspraken te houden!
Lees meer
Zwaar beroep
Het secretariaat van het Nationaal Pensioencomité (NPC) heeft vandaag een aantal oriëntaties voorgesteld die de basis zullen vormen voor verdere onderhandelingen over zware beroepen in de openbare sector. Het ganse dossier is zeker nog niet afgerond, maar er liggen een aantal opties op tafel over het effect dat een erkenning als zwaar beroep zal hebben op het pensioen. 
Lees meer
Meer nieuws

Deze maand in NT Magazine...

"Dit zeg je beter niet op sociale media"

Van het zomerakkoord krijgen wij het niet warm!

Van het zomerakkoord kregen wij het niet warm. De regering nam een aantal onrechtvaardige beslissingen. Dat kunnen we niet zomaar laten gebeuren. Daarom gaan wij voor beter! Lees hier wat wij in het najaar allemaal gaan ondernemen.
Lees meer

Gepensioneerdenwerking: bezoek Noordwijk en Tour & Taxis

Kom op 30 november mee de Noordwijk en Tour & Taxis ontdekken in Brussel. Gepensioneerd en lid van ACV Openbare Diensten? Schrijf je nu in!


Foto: © Brukselbinnenstebuiten vzw
Lees meer

Diplomabonificatie: veelgestelde vragen


Binnenkort tellen je studiejaren niet meer automatisch mee bij de berekening van je pensioen, maar moet je ze "afkopen". De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 december 2017. Hier kan je terecht voor informatie over de nieuwe wetgeving. Wij bundelden de vragen die onze consulenten het vaakst krijgen en beantwoorden ze. 

Syndicaal menu: een blik op de sociale actualiteit


Wat is er allemaal aan de hand? Welke onderhandelingen zijn er op dit moment bezig? Welke akkoorden worden er gesloten? We geven je een blik op de sociale actualiteit in ons syndicaal menu. 
Lees meer

Meer middelen voor de ouderenzorg: sfeerbeelden manifestatie

Nog altijd weigert de regering naar ons te luisteren. Daarom kwamen we op 27 oktober opnieuw op straat om meer middelen en vooral meer personeel voor de zorgsector te eisen.

zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Bekijk hier wat er veranderd is.