Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws

Meer nieuws
centjes tellen
Het gat in de sociale zekerheid blijkt drie keer groter te zijn dan gedacht. In totaal bedraagt het tekort al bijna 800 miljoen euro. Het probleem doet zich vooral voor aan de kant van de inkomsten. Er komt minder geld binnen, terwijl de uitgaven stabiel zijn gebleven. De vakbonden pleiten dan ook voor een stabiele financiering van de sociale zekerheid.
Lees meer
2017-02-22 Minister Muyters vergist zich meermaals in SWT
SWT is niet het probleem, wel het ontslag van oudere werknemers. Door SWT af te schaffen verdwijnen die ontslagen niet, maar maakt het alleen maar goedkoper voor de werkgever. De ontslagen werknemer komt alsnog op straat te staan. Maar dan enkel met een werkloosheidsvergoeding. SWT is ook geen bevoegdheid van minister Muyters. Het aan de slag helpen van werklozen wel. Net zoals het wegwerken van (leeftijds)discriminatie bij aanwervingen. Misschien kan hij daar meer en beter werk van maken?
Lees meer
zorg bejaarde
De werkdruk in de woonzorgcentra is hoog en blijft maar stijgen. Dit is een gevolg van personeelstekorten en de sterk toegenomen zorgzwaarte van de bewoners. Het personeel blijft met veel engagement werken maar ziet ook met lede ogen aan dat er alsmaar minder tijd is om bewoners de nodige zorg en aandacht te geven. Dit alles bleek uit de resultaten van een bevraging van ACV Openbare Diensten.
Personeelstekort en hoge werkdruk zijn niet alleen problematisch in de openbare woonzorgcentra. Ook de private woonzorgcentra (VZW en commerciële instellingen) kampen met dezelfde problemen. ACV Openbare Diensten en LBC-NVK slaan daarom de handen in elkaar en lanceren zes concrete actiepunten voor een werkbare ouderenzorg.
Lees meer
Meer nieuws

Deze maand in NT Magazine...

"Wie beperkt onze privacy?"

Samen in de bres voor de zorgsector
Hoe is het gesteld met de werkdruk in de openbare woonzorgcentra in Vlaanderen? ACV Openbare Diensten stelde die vraag aan meer dan 1000 personeelsleden uit de sector. Ook thema's als de personeelstekorten, kwaliteit van de zorg, etc. kwamen aan bod. De brochure met de resultaten, commentaar, conclusies en anekdotes uit de sector vind je hier.
Lees meer
diplomabonificatie

Hoeveel betalen om hogere studies te laten meetellen voor je pensioen?

Nieuwe regeling tegen 1 maart 2017.

De regering heeft tijdens de onderhandelingen met de vakbonden geen verdere wijzigingen aangebracht aan haar ontwerp over de afschaffing van de diplomabonificatie in het overheidsstelsel. 
De verworven diplomabonificatie zal worden vastgeklikt en wie benoemd wordt vanaf 1/3/2017 zal geen diplomabonificatie meer ontvangen.
zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De Vlaamse regering voorziet een strenger systeem van loopbaanonderbreking.Wij willen dit niet zomaar laten gebeuren.

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Lees er hier meer over.