Er is een akkoord over de zware beroepen in de openbare sector. Mensen met een zwaar beroep kunnen voortaan vroeger met pensioen of krijgen een hoger pensioenbedrag als ze langer doorwerken. Benieuwd of jouw beroep erkend is? Bekijk hier de lijst.
Lees meer

De toekomst van onze pensioenen

Alles bekijken
Bellen
De pensioenlijn 1765 is vaak moeilijk bereikbaar en één derde van de oproepen blijft onbeantwoord. Dat blijkt uit het jaarverslag van de ombudsdienst pensioenen. De medewerkers van de pensioendienst kampen namelijk met een verdubbeling van de vragen.
Lees meer
centen tellen
Vanaf 1 januari 2019 zullen verschillende pensioenen op één dag in de maand betaald worden. Op dit moment is het nog mogelijk dat de verschillende pensioenen op verschillende dagen betaald worden. Er komt ook een lichte wijziging in het moment waarop betaald wordt.
Lees meer
Alles bekijken

Vakbonden voeren grootschalig actie met pensioenkrant

Betere pensioenen, dat is onze keuze!

Het overheidspensioen staat op de helling. Ook de werknemerspensioenen lijden onder de regeringsmaatregelen. De vakbonden maakten een pensioenkrant om duidelijkheid te scheppen in de pensioenchaos. Voor de openbare sector is vooral het artikel op pagina 10 - "Overheidspensioenen op de helling" - van belang. Lees hier de pensioenkrant. 
koppel kijkt in de toekomst
De gepensioneerde leden zijn een belangrijke groep voor ACV Openbare Diensten. Dankzij de steun van de gepensioneerde leden kunnen we opkomen voor hun belangen.
Lees meer