Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws uit de zorgsector

Alles bekijken
Studeren
We hebben er opnieuw voor kunnen zorgen dat het project “Vorming 600” wordt verdergezet. Het project geeft de kans aan werknemers van de openbare ziekenhuizen, woonzorgcentra … om met behoud van loon een opleiding te volgen tot bachelor in de verpleegkunde (A1) of gegradueerde verpleegkundige (A2). De oproep is gelanceerd op de website van de RSZ
Lees meer
Bejaardenhulp
Gisteren verscheen in het Belgisch Staatsblad een Koninklijk Besluit (KB) waarbij zorgkundigen een beperkt aantal bijkomende taken mogen uitvoeren bij een patiënt. Het KB kwam er na overleg met de sociale partners, waaronder ACV Openbare Diensten. ACV Openbare Diensten is tevreden met de uitbreiding en het overleg dat hieraan voorafging.
Lees meer
Oude man
De werkdruk in de woonzorgcentra blijft stijgen. De maatregelen die de Vlaamse regering neemt, zijn onvoldoende. We moeten dus opnieuw de straat op om onze boodschap duidelijk te maken. We roepen al het personeel uit de woonzorgcentra op om mee actie te voeren op 7 februari!
Lees meer
Alles bekijken

Manifestatie voor meer personeel in de ouderenzorg

Ga naar de Facebookpagina van ACV Openbare Zorg voor alle foto's


Elk geval van wangedrag bij hulpverlening is er één te veel. Toch is de problematiek nog vaak taboe. De vrouwenwerking van ACV Openbare Diensten wil met jouw hulp dat taboe doorbreken. Werk jij in een openbare dienst en is je werkplek de woning van de patiënt, gebruiker of cliënt? Vul dan deze bevraging in!
Lees meer

Hoe is het gesteld met de werkdruk en de personeelstekorten in de openbare woonzorgcentra in Vlaanderen? is er nog wel tijd en ruimte voor kwaliteitsvolle zorg? ACV Openbare Diensten bevroeg meer dan 1000 personeelsleden uit de sector. Bekijk hier de conclusies uit het onderzoek. 
Lees meer
meldpuntzorg
Wij merken dat er steeds meer problemen zijn met registraties en visa van zorgkundigen. ACV-Openbare Diensten wil hier graag een zo duidelijk mogelijk zicht op krijgen. Heb jij ook problemen? Laat het hier weten!
Lees meer