• Volg onze campagne

  #vlaanderenverdientbeter
 • NT magazine februari

  Lees meer
  Carrousel
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws uit de zorgsector

Alles bekijken
Oude man
De werkdruk in de woonzorgcentra blijft stijgen. De maatregelen die de Vlaamse regering neemt, zijn onvoldoende. We moeten dus opnieuw de straat op om onze boodschap duidelijk te maken. We roepen al het personeel uit de woonzorgcentra op om mee actie te voeren op 7 februari!
Lees meer
Studeren
Het project “Vorming 600” geeft aan werknemers van de openbare ziekenhuizen, woonzorgcentra … de kans om met behoud van loon een opleiding te volgen tot bachelor in de verpleegkunde (A1) of gegradueerde verpleegkundige (A2). Het project staat al jaren onder sterke druk, maar we hebben de werkgevers en de bevoegde ministers toch opnieuw kunnen overtuigen om het verder te zetten.
Lees meer
Bejaardenhulp
ACV Openbare Diensten en LBC-NVK vraagt begrip aan de bewoners van de woonzorgcentra en hun familieleden voor de actie van 27 oktober in Brussel. Dan stappen we samen op voor kwalitatieve zorg en werkbaar werk in de ouderenzorg. Door die actie zal een gedeelte van het personeel niet op de werkvloer aanwezig zijn. 
Lees meer
Samen in de bres
Al jaren vragen wij meer middelen voor de ouderenzorg om de extreme werkdruk naar beneden te halen en de kwaliteit van de zorg te beschermen. We vinden maar geen gehoord bij de Vlaamse regering. Daarom komen we opnieuw op straat. Stap met ons mee op 27 oktober!
Lees meer
Alles bekijken

Manifestatie voor meer personeel in de ouderenzorg

Ga naar de Facebookpagina van ACV Openbare Zorg voor alle foto's


Elk geval van wangedrag bij hulpverlening is er één te veel. Toch is de problematiek nog vaak taboe. De vrouwenwerking van ACV Openbare Diensten wil met jouw hulp dat taboe doorbreken. Werk jij in een openbare dienst en is je werkplek de woning van de patiënt, gebruiker of cliënt? Vul dan deze bevraging in!
Lees meer

Hoe is het gesteld met de werkdruk en de personeelstekorten in de openbare woonzorgcentra in Vlaanderen? is er nog wel tijd en ruimte voor kwaliteitsvolle zorg? ACV Openbare Diensten bevroeg meer dan 1000 personeelsleden uit de sector. Bekijk hier de conclusies uit het onderzoek. 
Lees meer
meldpuntzorg
Wij merken dat er steeds meer problemen zijn met registraties en visa van zorgkundigen. ACV-Openbare Diensten wil hier graag een zo duidelijk mogelijk zicht op krijgen. Heb jij ook problemen? Laat het hier weten!
Lees meer