Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws uit de zorgsector

Alles bekijken
Bejaardenhulp
ACV Openbare Diensten en LBC-NVK vraagt begrip aan de bewoners van de woonzorgcentra en hun familieleden voor de actie van 27 oktober in Brussel. Dan stappen we samen op voor kwalitatieve zorg en werkbaar werk in de ouderenzorg. Door die actie zal een gedeelte van het personeel niet op de werkvloer aanwezig zijn. 
Lees meer
Samen in de bres
Al jaren vragen wij meer middelen voor de ouderenzorg om de extreme werkdruk naar beneden te halen en de kwaliteit van de zorg te beschermen. We vinden maar geen gehoord bij de Vlaamse regering. Daarom komen we opnieuw op straat. Stap met ons mee op 27 oktober!
Lees meer
Studeren
Het project "Vorming 600" wordt na druk van ACV Openbare Diensten verdergezet. "Vorming 600" geeft aan werknemers uit de openbare zorgsector de kans om zonder loonverlies een opleiding te volgen tot bachelor in de verpleegkunde of gegradueerde verpleegkundige. OPGELET: Je aanvraag moet ten laatste op 15 mei binnen zijn!
Lees meer
Alles bekijken

Hoe is het gesteld met de werkdruk en de personeelstekorten in de openbare woonzorgcentra in Vlaanderen? is er nog wel tijd en ruimte voor kwaliteitsvolle zorg? ACV Openbare Diensten bevroeg meer dan 1000 personeelsleden uit de sector. Bekijk hier de conclusies uit het onderzoek. 
Lees meer
meldpuntzorg
Wij merken dat er steeds meer problemen zijn met registraties en visa van zorgkundigen. ACV-Openbare Diensten wil hier graag een zo duidelijk mogelijk zicht op krijgen. Heb jij ook problemen? Laat het hier weten!
Lees meer

Meer middelen voor de ouderenzorg: sfeerbeelden manifestatie

Nog altijd weigert de regering naar ons te luisteren. Daarom kwamen we op 27 oktober opnieuw op straat om meer middelen en vooral meer personeel voor de zorgsector te eisen.