Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws - Vlaamse overheid

Alles bekijken
Goed nieuws slecht nieuws
Naar goede gewoonte was de jaarlijkse Septemberverklaring van de Vlaamse regering weer een goednieuwsshow. De Vlaamse regering klopt zichzelf op de schouder en is trots op haar verwezenlijkingen, waaronder het verlies van meer dan 4000 jobs bij de Vlaamse overheid.
Lees meer
Overleg150
Dankzij onze personeelsvergaderingen en acties wilde de minister nu toch in gesprek gaan. De wijzigingen aan het Vlaams personeelsstatuut worden voorlopig van de agenda gehaald. Een werkgroep zal zich nu buigen over de harmonisering statutairen en contractuelen. Alle acties worden dus voorlopig opgeschort. De staking van 21 september gaat niet door.
Lees meer
Therapie150
Begin deze week verscheen een rapport van de maandcommissarissen die elke maand langsgaan in een Vlaamse jeugdinstelling om te zien hoe het eraan toe gaat. ACV Openbare Diensten vindt de communicatie over het rapport veel te eenzijdig. De problemen zijn een rechtstreeks gevolg van het gebrek aan investeringen in de welzijnssector. 
Lees meer
Alles bekijken

Volg onze campagne


Besparen op de arbeidsvoorwaarden van het eigen personeel? Wij zien het anders! Volg hier alles over onze campagne tegen de plannen van minister Homans.
zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Bekijk hier wat er veranderd is.