• Volg onze campagne

  #vlaanderenverdientbeter
 • NT magazine november

  Lees meer
  Carrousel
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws - Vlaamse overheid

Alles bekijken
Overleg
Enkele maanden na de acties en de afspraken die met minister Homans gemaakt werden om opnieuw samen te zitten over de harmonisering van de arbeidsvoorwaarden, zijn er nog heel veel losse eindjes en geen concrete afspraken.
Lees meer
Langdurig ziek
Na veel onderhandelen en na veel informele gesprekken zijn we erin geslaagd om het voorstel over het ziektekrediet volledig te laten schrappen. Daarin stond dat statutairen bij de Vlaamse overheid voortaan zouden terugvallen op 65% van hun loon na 30 dagen ziekteverlof. Dit is een grote overwinning. Toch blijven er enkele cruciale aspecten van het voorstel ongewijzigd.
Lees meer
Goed nieuws slecht nieuws
Naar goede gewoonte was de jaarlijkse Septemberverklaring van de Vlaamse regering weer een goednieuwsshow. De Vlaamse regering klopt zichzelf op de schouder en is trots op haar verwezenlijkingen, waaronder het verlies van meer dan 4000 jobs bij de Vlaamse overheid.
Lees meer
Overleg150
Dankzij onze personeelsvergaderingen en acties wilde de minister nu toch in gesprek gaan. De wijzigingen aan het Vlaams personeelsstatuut worden voorlopig van de agenda gehaald. Een werkgroep zal zich nu buigen over de harmonisering statutairen en contractuelen. Alle acties worden dus voorlopig opgeschort. De staking van 21 september gaat niet door.
Lees meer
Alles bekijken

Volg onze campagne


Besparen op de arbeidsvoorwaarden van het eigen personeel? Wij zien het anders! Volg hier alles over onze campagne tegen de plannen van minister Homans.
zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Bekijk hier wat er veranderd is.