Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws - Vlaamse overheid

Alles bekijken
Ongelukkig
11 juli, Vlaanderen feest! Maar dat geldt niet voor de Vlaamse ambtenaren. Uit de plannen van minister Homans blijkt dat de waardering voor hen namelijk bijzonder klein is. Onder het mom van de gelijkschakeling tussen de statutaire en contractuele personeelsleden van de Vlaamse overheid, verslechteren de arbeidsvoorwaarden.  
Lees meer
Onderhandeling
Hoewel de onderhandelingen voor andere sectoren binnen het onderwijs al zijn afgerond, zijn er nog volop besprekingen voor een CAO voor het personeel aan Vlaamse universiteiten.
Lees meer
Interim Vlaamse overheid
Uitzendarbeid kost bijna twee keer zoveel als gewone arbeid. Toch wil de Vlaamse regering daarop inzetten. Om duidelijk te maken dat we daar niet mee akkoord gaan, is er op woensdag 18 april een gemeenschappelijke vakbondssamenkomst voor het Vlaams Parlement.
Lees meer
Sluis
De gesprekken over het jaarlijks personeelsplan van de binnenvaartbegeleiders dreigen geblokkeerd te worden doordat ACOD en VSOA last minute bijkomende eisen stellen. ACOD wil namelijk de bevorderingsprocedure veranderen op een manier waarmee wij onmogelijk akkoord kunnen gaan.
Lees meer
Alles bekijken

Volg onze campagne


Besparen op de arbeidsvoorwaarden van het eigen personeel? Wij zien het anders! Volg hier alles over onze campagne tegen de plannen van minister Homans.
zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Bekijk hier wat er veranderd is.