Nieuws

loopbaan
FEB 17

Overdracht federale personeelsleden naar Vlaanderen. Eindelijk doorbraak?

Eind vorig jaar startten de onderhandelingen over de overdracht van personeelsleden in het kader van de zesde staatshervorming. Dit gebeurde pas zo laat omdat er binnen de Vlaamse overheid nog geen eensgezindheid was over de overdrachtsmodaliteiten.
vlaams
SEP 19

Reactie op Vlaams regeerakkoord

Op de sportdag van het personeel van de Vlaamse overheid bedeelde ACV-Openbare Diensten flesjes water en pamfletten als reactie op het Vlaams regeerakkoord.
VMM
SEP 19

VMM arbeidsduurregeling: akkoord in zicht

We hebben er bijna een jaar over gedaan, maar nu is het einde écht in zicht. Na vele gesprekken, personeelsvergaderingen en een stakingsaanzegging hebben we eindelijk een akkoord bereikt.
gemeenschapsinstelling ruislede
MEI 14

Werkonderbreking in gemeenschapsinstellingen Ruislede en Beernem

Het probleem van de oneigenlijke plaatsingen in de gemeenschapsinstellingen blijft aanslepen. Daarom organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een werkonderbreking op vrijdag 16 mei van 9u tot 12u in de instellingen van Ruislede en Beernem.
Onderhandelen
MEI 27

Vlaamse administratie doet insteek voor onderhandelingen regeerakkoord

De leidend ambtenaren van de Vlaamse overheid maken telkens een insteek over een aantal problemen die de politieke onderhandelaars kunnen gebruiken bij de Vlaamse regeringsvorming. Het is opnieuw een erg lijvig werkstuk geworden. 
In het deel over de Vlaamse administratie staan onder meer een reeks voorstellen van belang voor het Vlaams overheidspersoneel. Er wordt bijvoorbeeld voorgesteld de situatie van statutaire en contractuelen naar elkaar te laten toegroeien, om de 'modernisering’ van het HR beleid af te werken.

tour en taxis
MEI 13

Vlaamse regering kiest voor Tour en Taxis

Voor de huisvesting van 2000 Vlaamse ambtenaren in Brussel kiest de Vlaamse regering voor een project aan Tour en Taxis. Een foute keuze, volgens ACV-Openbare Diensten.