MELDPUNT: sanitaire voorzieningen chauffeurs De Lijn


"Er bestaat een gestructureerd plan voor de sanitaire voorzieningen van de buschauffeurs van De Lijn." Dat vertelde onze nationaal secretaris vervoer aan Belga in een reactie op de mediaberichtgeving over de staat van de sanitaire voorzieningen van buschauffeurs. De Lijn is op de hoogte van het probleem en onderneemt al langere tijd actie om de toestand te verbeteren. 
"De samenwerking met de treinstations was niet optimaal, maar daar is stilaan verbetering in gekomen, ook al moeten goede afspraken gemaakt worden", zo vertelde Jan Coolbrandt aan Belga. "Als bijvoorbeeld het treinstation van Brugge vernieuwd wordt, kon vijf maanden geen gebruik gemaakt worden van de sanitaire voorzieningen. Er staan nu wel her en der toiletcabines, maar de opstelling ervan moet dan weer de goedkeuring krijgen van de gemeentes en ook het onderhoud van de cabines (Toi Toi-wc's) vormt een probleem. Overigens komen er binnenkort luxueuzere cabines met verlichting."
Er is dus nog veel werk aan de winkel. We zouden ook de onderaannemers met oplossingen willen zien komen. Het is iets te gemakkelijk om alles door te schuiven naar De Lijn.
Heb jij iets te melden over de sanitaire voorzieningen voor buschauffeurs van De Lijn? Graag horen we jouw ervaringen!