Nieuws

De Lijn
OKT 22

Open Vld wil monopolie van De Lijn doorbreken en openbaar vervoer strengere eisen opleggen

In een krantenartikel (Gazet van Antwerpen, 16 oktober 2015) legt Open Vld uit het monopolie van De Lijn te willen doorbreken en het openbaar vervoer strengere eisen op te leggen. ACV-Openbare Diensten reageert.
De Lijn
APR 29

Supporters willen beter openbaar vervoer

Een groot aantal middenveldorganisaties doen een oproep aan de politieke overheid voor meer en beter openbaar vervoer voor de Vlaamse burgers! Op 30 april kunnen ze hun stem laten horen op een hoorzitting van het Vlaams Parlement. Diezelfde dag zijn er in drie provincies ludieke acties om de vraag naar meer en beter openbaar vervoer kracht bij te zetten.
De Lijn
APR 15

Besparingen bij De Lijn

ACV-Openbare Diensten blijft voorstander van een sterk Vlaams openbaar vervoersbedrijf
ov
JAN 8

Het gaat niet goed met het openbaar vervoer

Vandaag manifesteerden verschillende organisaties aan het kantoor van Ben Weyts tegen de afbraak van het openbaar vervoer. ACV-Openbare Diensten was erbij.
redjeuniform
DEC 1

Red je Uniform

Speel het uniformspel en vul de enquête in.
Spaarvarken
SEP 23

Gesprek met Minister Weyts

Dinsdag hadden de vakbonden een gesprek met Minister Weyts. Het gesprek ging over de door de Vlaamse regering opgelegde besparingen bij De Lijn.
De Lijn logo
JUL 24

Openbaar vervoerbeleid in Vlaams regeerakkoord: is het wat het lijkt?

Het was niet zo moeilijk om te voorspellen dat er een nieuwe wind zou waaien. De nieuwe bewindsploeg stelt meer autonomie voor De Lijn in het vooruitzicht wanneer ze het heeft over besparingen.
euro teken
JUL 2

ARAB-vergoeding voor de speciale diensten verhoogd


Voor de Speciale Diensten wordt de ARAB- vergoeding vanaf 1/7/2014 verhoogd.
Belbus De Lijn
JUN 30

Nieuwe aanvullende CAO voor vraagafhankelijk geregeld vervoer

Naar aanleiding van de goedkeuring van het nieuw lastenboek voor het ‘vraagafhankelijk geregeld vervoer’ werd onder sociale partners afgesproken om een cao af te sluiten die bepaalt op welke wijze de chauffeurs vergoed moeten worden voor hun prestaties.
studiedag
APR 24

Geslaagde studiedag ter lancering van het vervoersmemorandum

ACV Openbare Diensten organiseerde op donderdag 24 april in de cinemazalen van Utopolis Mechelen een studiedag voor 150 militanten, tewerkgesteld bij De Lijn en pachterbedrijven.
Op het programma stonden drie verschillende workshops en een politiek debat.