Nieuws

Onderhandeling
Gisteren werd tussen de sociale partners een ontwerp van interprofessioneel akkoord bereikt voor 2019 en 2020. Het akkoord voorziet in een maximale verhoging van 1,1 % van de lonen voor de periode 2019-2020. Sectoren kunnen onderhandelen hoe zij dit invullen.
Lees meer
De Lijn
De Lijn heeft haar visie op de mobiliteit en aanbevelingen aan de volgende regering uiteengezet in een memorandum. Daarbij ligt de focus op het behalen van de klimaat- en modal shift doelstellingen van Vlaanderen, wat 50 % groei van het gebruik van bus en tram zou vergen.
Lees meer
Stop de race tegen de tijd!
Chauffeurs zitten vaak uren aan een stuk achter het stuur zonder tijd om te rusten. Stop de race tegen de tijd. ACV Openbare Diensten maakt er werk van!
Lees meer
Week vd Mobiliteit
Tijdens de Week van de Mobiliteit vragen we aandacht voor de alsmaar verslechterende werkomstandigheden van de buschauffeur. Hij is - net als de reiziger - slachtoffer van een falend beleid. Richt je klacht dus niet tot hem, maar rechtstreeks tot De Lijn. Alleen de organisatie zelf kan iets veranderen aan de situatie.
Lees meer