Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws - Politie

Alles bekijken
Geld150
ACV Politie klaagt onnodige verbouwingswerken aan op de site in Wilrijk. Binnenkort starten nieuwe rekruten er hun opleiding tot beveiligingsagent. De campus ondergaat daarvoor de nodige aanpassingen, met een serieus prijskaartje. Nochtans zijn er al leslokalen aanwezig op de site. Weggegooid geld dus.
Lees meer
Spoorwegpolitie
Doordat er enkele aanpassingen doorgevoerd zijn aan het plan voor de spoorwegpolitie, hebben de vakbonden de stakingsaanzegging ingetrokken. "Over de toekomstplannen voor de spoorwegpolitie zitten we zeker niet op dezelfde lijn als de overheid, maar de onderhandelingen hebben wel gezorgd voor een aantal garanties voor het personeel", zegt secretaris van ACV Politie Joery Dehaes. We zullen de hervorming van de spoorwegpolitie wel nog met argusogen opvolgen. 
Lees meer
politie
Bij de uitoefening van hun opdracht van algemeen belang worden de leden van de politiediensten sterk blootgesteld aan risico’s van geweld. De wetgever moet dan ook zoveel mogelijk vermijden dat er fysiek geweld gepleegd wordt tegen de leden van de politiediensten terwijl ze hun opdrachten uitvoeren, waarvan de bescherming van de maatschappij de hoeksteen is. Lees hier de omzendbrief.
Lees meer
justitie
De eis van politievakbond SYPOL om de NAVAP-regeling (het recht van sommige personeelsleden van het operationeel kader van de geïntegreerde politie op non-activiteit vóór het pensioen) deels te vernietigen, werd niet ingewilligd. SYPOL vroeg om in het Koninklijk Besluit de woorden "dat een preferentiële vervroegde pensioenleeftijd van 54, 56 of 58 jaar genoot voor 10 juli 2014" teniet te doen. Dat is dus niet gebeurd. 
Lees meer
Alles bekijken
acv politie

Website ACV Politie

Ga naar de website van ACV-Politie