Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Lokale en regionale besturen

Alles bekijken
Staatsblad
Het Decreet Lokaal Bestuur (DLB) werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat decreet bevat alle regels voor de werking van gemeenten, de OCMW's en de intergemeentelijke verbanden.
Lees meer
Water
Een aantal Vlaamse gemeenten stappen uit Vivaqua en stappen over naar De Watergroep. Het personeel van Vivaqua dat overgaat naar De Watergroep kan haar statuut behouden. Om ook de pensioenregeling van dat personeel te kunnen beschermen, moeten de bepalingen (uitdovend) overgenomen worden in het pensioendecreet van De Watergroep. Hier vind je de rechtspositieregeling.
Lees meer
Sport
De sportdienst is nog geen week de provinciale deur uit of het uurtje dienstvrijstelling voor sport wordt afgeschaft. Het bestuur zal dat op dinsdag 16 januari 2018 voorstellen op het officieel overleg. Aangezien sport het personeel op verschillende manieren ten goede komt, is ACV Openbare Diensten natuurlijk tegen de afschaffing. We roepen dan ook jouw hulp in om de afschaffing tegen te houden. Steun onze mailingactie!
Lees meer
Alles bekijken

Let's fika!

Fika is Zweeds voor koffiepauze. Maar het is meer dan dat. Het is een rustmoment, een ritueel. ACV wil het gebruiken om stress en burn-out tegen te gaan. Op 1 december organiseerden wij ons eigen fika-moment op verschillende plekken in Oostende. Let's Fika!

zorgkredietbe

Loopbaanonderbreking wordt zorgkrediet

De loopbaanonderbreking is zorgkrediet geworden. 

Vragen? Op zoek naar meer informatie?
Bekijk hier wat er veranderd is.