Vakbondsactie aan de OCMW-raad Sint-Pieters-Leeuw

18 februari 2015 vernamen de vakbonden dat het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw in kader van besparingen de activiteit van de poetsdienst met dienstencheques volledig stop zet. Hierdoor verliezen 24 personen hun werk. Ondanks grondige argumentatie van de vakbonden blijft het bestuur bij haar beslissing. Er werd op 6 maart al een jobbeurs georganiseerd om de getroffen personeelsleden naar een nieuwe job op de privémarkt te begeleiden, weliswaar tegen zwaar verminderde arbeidsvoorwaarden.

Jammer genoeg stopt het hier nog niet. Op 18 maart zal de OCMW-raad zich ook definitief uitspreken over de afstoting van de gezinszorg en de aanvullende thuishulp. Nog eens 25 jobs die verloren gaan en nog een belangrijke dienstverlening waarvoor de burgers van Sint-Pieters-Leeuw niet langer voor bij hun eigen OCMW terecht kunnen. Dit is onaanvaardbaar!

In naam van het personeel en de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw zal het gemeenschappelijk vakbondsfront van de raadsleden eisen om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en tegen de afstoting van de diensten te stemmen. Vakbondsafgevaardigden, personeelsleden en burgers verzamelen 18 maart om 18u30 aan de OCMW-raad (fabrieksstraat 1B te Ruisbroek). De raadsleden moeten hun kop uit het zand halen en durven opkomen voor de kerntaken van hun OCMW!