Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws - federale overheid

Alles bekijken

Servais Verherstraeten (CD&V), Kristof Calvo (Groen) en Wim Van der Donckt (N-VA) gaan met elkaar in debat over statuut en interimwerk bij de federale overheidsdiensten. De moderator is Guy Tegenbos (De Standaard) en Marc Nijs (ACV Openbare Diensten) leidt het geheel in. De plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in! OPGELET: Enkel voor leden.
Lees meer
Contract
Na de uitdoving van het federaal ambtenarenstatuut krijgen de personeelsleden een nieuw arbeidscontract. Het federaal team van ACV Openbare Diensten heeft alvast de hand kunnen leggen op het type-contract dat aan iedereen ter ondertekening zal worden voorgelegd
Lees meer
Cipier
ACV Openbare Diensten en ACOD hebben minister Koen Geens in gebreke gesteld. De laatste jaren worden er nog amper uniformen en schoenen geleverd. Bovendien is er voor de werknemers geen mogelijkheid om hun opgebouwde verlof op te nemen. De minister leeft dus de afspraken niet na.
Lees meer
Manager
Minister Vandeput wil het huidige mandaatsysteem binnen de federale overheid wijzigen. Zijn voorstel komt er nadat hij een evaluatie van het huidig systeem van mandaathouders heeft laten uitvoeren. We stellen ons wel vragen bij de uitbesteding van die hervorming aan externe headhunters en consultancybedrijven, wat handenvol geld kost. 
Lees meer
Alles bekijken

Zo zou ik het doen als ik minister was! 

De regering heeft grootse plannen om het statuut van de federale ambtenaar te hervormen. Helaas zien de meeste ideeën van de ministers er niet zo rooskleurig uit. Dat kunnen wij met z'n allen beter! Stuur een mailtje naar de ministers en laat hen weten wat jij zou doen als je minister was voor één dag.
Alles informatie over de beslissing van minister Vandeput om de vaste benoemingen stop te zetten en onze strijd om dat tegen te houden vind je hier
Federaal Team

Een vraag?

Bezorg ze per mail, bel of maak een afspraak
het federaal team van ACV-Openbare Diensten