Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws - federale overheid

Alles bekijken
Labo150
Twee federale wetenschappelijke instellingen, het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) en het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA) zijn samengevoegd. Ze vormen nu het nieuwe federale onderzoekscentrum Sciensano. Die nieuwe entiteit zal de huidige activiteiten van de twee instellingen overnemen en schakelt daarvoor het huidige personeel in. 
Lees meer
Langdurig ziek
Minister Vandeput (N-VA) heeft tijdens het begrotingsconclaaf doen beslissen dat het ziektekrediet voor federale ambtenaren wordt afgeschaft. Het wordt vervangen door 30 dagen gewaarborgd loon per jaar. Daarna vallen ambtenaren terug op 60% van het loon. ACV Openbare Diensten neemt het nodige initiatief om de sociale afbraak een halt toe te roepen.
Lees meer
Alles bekijken


De maat is vol voor de federale ambtenaren. De regering voert in het wilde weg besparingen door zonder enige strategie. Daarom roept ACV Openbare Diensten de federale ambtenaren op het werk neer te leggen en de diensten gesloten te houden op maandag 30 april. 
Niet overtuigd? Dit zijn 8 redenen waarom je op 30 april moet staken.
Lees meer

Wij roepen het federale overheidspersoneel op om te staken op 30 april!

De maat is vol. Minister Vandeput blijft maar besparingen doorvoeren bij de federale overheid.Daarom roept ACV Federale Overheid de ambtenaren op om het werk neer te leggen en de diensten gesloten te houden op 30 april!
Lees meer

Interimarbeid bij de federale overheid, dat is geen goed ideeInterimarbeid bij de federale overheid, dat is geen goed idee. Hier lees je waarom. 
Lees meer
Alles informatie over de beslissing van minister Vandeput om de vaste benoemingen stop te zetten en onze strijd om dat tegen te houden vind je hier
Federaal Team

Een vraag?

Bezorg ze per mail, bel of maak een afspraak
het federaal team van ACV-Openbare Diensten