Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws - federale overheid

Alles bekijken

Monica De Coninck (sp.a), Servais Verherstraeten (CD&V) en Wim Van der Donckt (N-VA) gaan met elkaar in debat over statuut en interimwerk bij de federale overheidsdiensten. De moderator is Guy Tegenbos (De Standaard) en Marc Nijs (ACV Openbare Diensten) leidt het geheel in. De plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in! 
Lees meer
Minister Jambon is op de vraag van de vakbonden ingegaan om – in zijn aanwezigheid -  nog een ultieme onderhandelingsronde te voeren over de Civiele Bescherming 2.0. Deze toegeving is er in ieder geval gekomen omwille van de acties die de manschappen de laatste weken gevoerd hebben. Proficiat daarvoor. Het dossier is dus nog niet afgesloten!
Toch moeten we de druk hoog blijven houden. Alle syndicale acties kunnen doorgaan en blijven gedekt door uw vakbond.
Lees meer
Contract
Na de uitdoving van het federaal ambtenarenstatuut krijgen de personeelsleden een nieuw arbeidscontract. Het federaal team van ACV Openbare Diensten heeft alvast de hand kunnen leggen op het type-contract dat aan iedereen ter ondertekening zal worden voorgelegd
Lees meer
Alles bekijken

Zo zou ik het doen als ik minister was! 

De regering heeft grootse plannen om het statuut van de federale ambtenaar te hervormen. Helaas zien de meeste ideeën van de ministers er niet zo rooskleurig uit. Dat kunnen wij met z'n allen beter! Stuur een mailtje naar de ministers en laat hen weten wat jij zou doen als je minister was voor één dag.
Alles informatie over de beslissing van minister Vandeput om de vaste benoemingen stop te zetten en onze strijd om dat tegen te houden vind je hier
Federaal Team

Een vraag?

Bezorg ze per mail, bel of maak een afspraak
het federaal team van ACV-Openbare Diensten