Petitie voor gelijke arbeidsvoorwaarden bij de RSVZBinnen een paar weken wordt de DG Zelfstandigen overgeheveld naar de RSVZ. Daarbij is het probleem dat er grote verschillen zijn tussen de arbeidsvoorwaarden van de DG Zelfstandigen en die van de RSVZ. 
Tijdens de onderhandelingen en de bemiddelingsgesprekken hebben we enkele toegevingen kunnen bekomen van de directie van de RSVZ. Voor het ACV zijn die toegevingen zeker zinvol, maar een van de belangrijkste pijnpunten bleef wel zonder oplossing. Terwijl het personeel van de federale overheid normaal recht heeft op 12 compensatiedagen, zouden de personeelsleden van de RSVZ maar 3 + 3 compensatiedagen krijgen. Daarom voeren we nu actie.

ACV Openbare Diensten wil: 
een duidelijk overzicht van de nieuwe arbeidsvoorwaarden die ingaan vanaf 1 januari 2019 zolang het nieuwe arbeidsreglement op zich laat wachten. De voorstellen die eerder door de RSVZ werden uitgeschreven, werden namelijk nooit in een definitief overzicht gegoten. 
12 compensatiedagen zonder bijkomende voorwaarden zoals dat gebruikelijk is in 80 % van de federale overheidsdiensten is. 
de heropstart van de onderhandelingen over een arbeidsreglement van de RSVZ.  
Binnen de organisatie is er een petitie lopende. Een delegatie van ACV zal deze petitie overhandigen aan minister Ducarme, die bevoegd is voor Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s. Als die samenkomst niet voor resultaten zorgt, dan blijven wij onze strijd verderzetten.