Vlaamse gemeenten verlaten Vivaqua
Elf Vlaams-Brabantse gemeentes hebben besloten om uit waterintercommunale Vivaqua te stappen. De reden daarvoor is onder meer omdat Vivaqua wil fuseren met Hydrobru, dat een enorme schuldenberg heeft. De zes faciliteitengemeenten namen nog geen beslissing. 
Op het bijzonder onderhandelingscomité werd aan de vakbonden van Vivaqua de definitieve beslissing van elf Vlaams-Brabantse gemeenteraden meegedeeld. De elf gemeenten beslissen om Vivaqua te verlaten. De 6 faciliteitengemeenten beslissen pas na de vakantie. De activiteiten van Vivaqua zullen overgaan naar andere operatoren in de watersector. 
Deze beslissingen hebben een onmiddellijk gevolg voor de Nederlandstalige Vivaqua-medewerkers. 85 medewerkers die direct verbonden zijn aan de activiteiten in Sint-Pieters-leeuw en Zaventem worden hierdoor getroffen. Bovendien zijn er nog 35 voltijdse werknemers in de ondersteunende diensten die ook door deze beslissing zullen gevat worden. Als werknemers ervoor kiezen om bij Vivaqua te blijven, kan dat betekenen dat hun huidige functie verdwijnt. Het personeel moet zijn keuze bepalen tegen 15 november 2017.

Het personeel is het slachtoffer van slecht beleid door de vroegere secretaris-generaal en de vroegere bestuurders. ACV Openbare diensten eiste duidelijke garanties voor de personeelsleden. De onderhandelingen worden eind augustus verdergezet. In het najaar worden de onderhandelingen aangevat met de nieuwe operatoren. De 120 personeelsleden verlaten Vivaqua op 1 januari 2018.