Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws - Brandweer

Alles bekijken
Brandweer
Minister Jambon heeft via een omzendbrief voorgesteld om een geïntegreerde periodieke proef in te voeren voor twee onderdelen die geen deel uitmaken van het statuut van het operationeel personeel van de hulpverleningszones: voor het behoud van een optimale conditie en voor de kwalificatie om adembeschermingstoestellen te gebruiken.
Lees meer
Brandweer
In hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant loopt het grondig mis door een gebrek aan langetermijnvisie en het uitblijven van concrete oplossingen voor enkele prangende problemen.
Lees meer
Brandweer
Sinds de herfst van vorig jaar lopen discussies over wijzigingen aan het statuut. Een tweede reeks wijzigingen, want het statuut werd al eens aangepast in het najaar van 2015. De teksten waarmee we gestart zijn, zijn ondertussen grondig gewijzigd. We hebben heel wat zaken ten nadele van het personeel kunnen wegwerken. Wat er gewijzigd is, lees je hier.
Lees meer
Op 18 mei was er onderhandelingscomité op het kabinet. Zowel het dossier evaluatie als het dossier functiebeschrijvingen kennen een lang voortraject. Aan het onderhandelingscomité gingen heel wat technische vergaderingen vooraf. Toch bleven er nog enkele pittige discussiepunten over. In beide dossiers kwamen we alsnog tot een consensus.
Lees meer
Alles bekijken