ACV vraagt duidelijkheid over brandhandschoenenEr is discussie over het dragen van nitril handschoenen onder de brandhandschoenen. Daarom heeft ACV Openbare Diensten daarover opnieuw duidelijkheid gevraagd - deze keer aan nieuwe minister De Crem.

Sinds onze campagne Vuur uit, gevaar voorbij? is er op preventief vlak al heel wat vooruitgang geboekt. Wat vroeger niet ter sprake kwam, is nu de norm. Dat is een schitterende evolutie, maar het blijft een leerproces.

Zo is er bijvoorbeeld de discussie over het dragen van nitril handschoenen onder de brandhandschoenen. Er waren zelfs verschillen tussen de adviezen die preventiediensten daarover gaven. Het is dan ook geen evidente problematiek, zeker omdat er al verschillende brandhandschoenen worden gebruikt en verschillende procedures van toepassing zijn. En dan spreken we nog niet over de toepassingen in de brandweerscholen.  

Daarom vroegen we begin februari nogmaals duidelijkheid, deze keer aan de nieuwe minister Pieter De Crem.

De minister heeft nu de hoge raad voor gezondheid om duidelijkheid gevraagd. Een stap in de goede richting, want de veiligheid van brandweermensen moet uiteraard voorop staan. Hopelijk zal de hoge raad snel en duidelijk reageren.