Agressie tegenover hulpverleners aanpakken? Niets te vroeg!Zaterdag werd de brandweer van Brussel opnieuw slachtoffer van zinloos geweld. Half juli kaartten wij die problematiek al aan bij de bevoegde ministers en vorige vrijdag bespraken we verschillende stappen die nodig zijn om agressie tegen hulpverleners tegen te gaan. Het is hoog tijd voor actie, vinden wij.

Vorige vrijdag kwam het nog maar net ter sprake op een informeel contact met het kabinet van minister Jambon en zaterdag zagen we opnieuw dat brandweer Brussel slachtoffer werd van zinloos geweld. Wij schrijven in juli al een brief naar de bevoegde ministers (minister Jambon, minister Geens en minister De Block). Toen haalde deze problematiek ook al de media.

Hoog tijd dus voor actie vinden wij. Vorige vrijdag werden de verschillende stappen besproken. Die stappen gaan van sensibilisering tot betere opvolging en vervolging en betere omkadering voor het personeel.

We maakten op de voorstellen/pistes die voorlagen nog verschillende opmerkingen. Die zullen meegenomen worden naar de minister. We verwachten binnenkort dan ook een stappenplan dat goedgekeurd is door de minister zodat verschillende maatregelen in concrete actie kunnen worden omgezet.

Wij houden u op de hoogte.