De tweede leukste anekdote

Op trot met een hoop appelen voor de dag van het personeel van ACV-Openbare Diensten Mechelen...  
Tegengehouden door onze collega's van de politie van zone Rupel...

Woensdagochtend vertrokken vanuit Sint-Katelijne-Waver. Met appelen en gadgets voor het personeel van Mechelen-Rupel. De achtersteven volgeladen met dozen vol appelen. Met veel goede wil om al onze personeelsleden attenties te bezorgen voor de dag van het personeel. Dat was een drietal jaar geleden.
Die woensdag hadden wij de nodige leveringen gedaan voor de andere gebouwen van de federale overheid. Lier Kruisbogenhofstraat. Gevangenis Mechelen. RVA Mechelen. Zwartzustersvest en Douaneplein Mechelen.

Donderdagochtend om halfnegen Ann opgehaald in Muizen. In de auto zaten heel wat kartons appelen. Zo dan, een lading appelen en gadgets afleveren aan de Voochtstraat voor FOD Justitie.

Wij tuften naar Boom om daar het gebouw van Financiën te bedienen. Ondertussen waren militanten van ACV-Openbare Diensten aan het uitdelen op de Zwartzustersvest en het Douaneplein te Mechelen, in Heist-op-den-Berg in de  Cederstraat en de Binnenweg, in Lier in de Kruisbogenhofstraat. Onze propagandist van ACV Mechelen-Rupel had de appelen en gadgets voor Puurs, afgezet op het secretariaat van ACV Puurs zodat onze militante Maria kon verdelen in Puurs.

We waren tevreden over ons bezoek aan Boom. We voelden ons gesterkt door het dankbare personeel en tegelijk fier dat we de mensen konden voorthelpen met hun vragen.

We stoomden voorbij het recreatiedomein van Boom. Opgericht op de vroegere ontginning van leem voor bakstenen. Grote putten en plassen, mooi ingericht. Plots zagen we politie. "Halt! Hier stoppen!" We werden afgeleid naar een parking van het domein.
"Dag Mijnheer en... Madame, stap eens uit! Wat voeren jullie in je schild, koffer vol appelen, clandestiene verkoop van appelen? Waar rijden jullie naartoe? Papieren alstublieft!"

"Hm, mijnheer en mevrouw de politieagent, wij zijn onderweg voor het ACV voor de dag van het personeel. Wij zijn eigenlijk gehaast want ons schema zit nogal strak. Wij delen appelen en gadgets uit aan het personeel van de federale ministeries en parastatalen ter gelegenheid van de dag van het personeel. En eigenlijk zijn wij niet mijnheer en mevrouw maar beide militanten van het ACV."

"Ge gaat toch blazen hoor!"

"Geen probleem, als het maar niet te lang duurt, onze collega's verwachten ons." 

Ik heb er nog een Bob-sleutelhanger mee verdiend, wie dacht dat ik 's morgens al alcohol nuttigde, moet ik dus ontgoochelen.

Mijnheer en 'Madame' reden verder keuvelend in een geanimeerd gesprek. Wat is het toch fijn, om actieve militanten te zijn!