Het federaal regeerakkoord

actie 19 maart
MRT 5

Flyer actie openbare diensten 19 maart

Op 19 maart voeren de overheidsvakbonden actie op het Muntplein in Brussel. Er is dan wel een akkoord met de private sector, voorlopig blijft de openbare sector met lege handen achter. 
Onze actieflyer is hier beschikbaar. 
ballon
MRT 11

19 maart vakbondsconcentratie openbare sector

Op 19 maart nodigen de vakbonden van de openbare sector hun militanten uit om naar het Muntplein in Brussel te komen. De besparings- en pensioenmaatregelen van de Vlaamse en federale regering blijven immers onverteerbaar. 
Lees hier alvast het persbericht van het gemeenschappelijk vakbondsfront. 
Meer informatie volgt. 
ACV  2015-02-13 Indexsprong
De Tijd bericht dat de federale regering bij haar voornemen blijft om een indexsprong op te leggen aan werknemers, ambtenaren en gerechtigden op sociale uitkeringen. Huurprijzen zouden wel nog geïndexeerd mogen worden. Net zoals energieprijzen, verzekeringspolissen. Aan zelfstandigen, vrije beroepen, dividenden wordt evenmin een inspanning gevraagd. Met minder koopkracht moeten werknemers dus duurdere huur en diensten betalen. Onbegrijpelijk en totaal onrechtvaardig. Dat is de keuze die deze regering maakt. De harde hand voor werknemers en sociale uitkeringen. De gulle hand voor de andere inkomens.
Lees meer
gevolgenvoorjou
De nieuwe regering wil besparen en rekent dat door aan de werknemers. Ook voor de openbare sector worden het harde jaren. Wij roepen op om massaal aanwezig te zijn op de betoging in Brussel op 6 november.
Lees meer
gevolgenvoorjou
OKT 27

De gevolgen voor de overheidspensioenen

Welke gevolgen heeft het federaal regeerakkoord voor jouw pensioen? 
We verduidelijken dit voor jou in een filmpje
euro teken
OKT 15

Geen uitkering voor tijdskrediet zonder motief

Nieuwe instromers tijdskrediet zonder motieven krijgen vanaf 2015 geen uitkering meer.
De federale regering heeft de begrotingsopties nu formeel bevestigd.
Een van de beslissingen die werknemers aanbelangen betreft het tijdskrediet: vanaf 1.1.2015 wordt aan de nieuwe instromers geen vergoeding meer uitbetaald voor niet-gemotiveerd tijdskrediet. Wie dus nog twijfelde over de gevolgen van het regeerakkoord op het vlak van tijdskrediet, of over de datum van een aanvraag die men nog wou indienen, heeft meteen erg snel duidelijkheid.
zweedse coalitie
Nu het federaal regeerakkoord beschikbaar is, verduidelijkt ACV-Openbare Sector z’n eerste reactie. 
Lees meer