Federaal overheidspersoneel, leg het werk neer op 30 april!

De maat is vol voor de federale ambtenaren. Sinds de zomer van vorig jaar lanceren minister Vandeput en zijn partij de ene na de andere aanval op het federaal ambtenarenapparaat. De vaste benoeming wordt afgebouwd, er wordt beknibbeld op de verlofregeling, interimarbeid wordt ingevoerd in de diensten en het ziektekrediet staat op de helling.

Waar moet het naartoe met het federaal openbaar ambt? Daarover ontbreekt het de minister aan visie. In het regeerakkoord kreeg hij de opdracht om met een redesign de federale overheid slanker en effici├źnter te maken. Dat zou nog eens een besparing van 500 miljoen euro met zich meebrengen. Na vier jaar is er echter nog bijna niets bespaard, en dus begint de minister in het wilde weg en met de botte bijl te hakken en te snoeien in datgene wat het openbaar ambt nu nog aantrekkelijk maakt.

Snoeien, knippen, snijden, hakken, afpakken, verbieden, wegnemen: dat lijken de ordewoorden van deze N-VA-minister. Van "snoeien om te groeien" heeft het kabinet van minister Vandeput nog nooit gehoord. Het lijkt hier eerder op besparen om de achterban te paaien.

Daarom roept ACV Federale Overheid de ambtenaren op om het werk neer te leggen en de diensten gesloten te houden op maandag 30 april. In de maand mei volgen er nog meer acties.

Minister Vandeput, uw vlieger gaat niet op. Uw ambtenaren hebben er genoeg van!

Bekijk hier de flyer in pdf.