Minister Muyters vergist zich in SWT

Het ACV begrijpt de aanval op het SWT die minister Muyters vandaag lanceert niet. Want de minister vergist zich meermaals in SWT.
SWT is niet het probleem, wel het ontslag van oudere werknemers. Door SWT af te schaffen verdwijnen die ontslagen niet. Het maakt dat ontslag alleen maar goedkoper voor de werkgever. De ontslagen werknemer komt alsnog op straat te staan. Maar dan enkel met een werkloosheidsvergoeding, zonder opleg van de werkgever die ontslaat. Is het dat wat de minister wil, de werkgever ontslaan van alle verantwoordelijkheid en ontslag nog goedkoper maken?
SWT is ook geen bevoegdheid van minister Muyters. Het aan de slag helpen van werklozen wel. Net zoals het wegwerken van (leeftijds)discriminatie bij aanwervingen. Misschien kan hij daar meer en beter werk van maken?
Nog dit: de federale regering, inclusief de N-VA, zegde nog maar net toe om het IPA, met onder andere afspraken over SWT, integraal en loyaal te zullen uitvoeren. Waarbij de afweging, op aangeven van minister Peeters, dat SWT voor  de gemeenschap goedkoper is dan een naakt ontslag een doorslaggevend argument was.

Meer info?