Morgen vakbondsactie

Morgen (21 januari) voert ACV-Openbare Diensten in gemeenschappelijk vakbondsfront (FCSOD, ACOD, VSOA) actie tegen de aantasting van de openbare sector.

Sinds de acties van november en december 2014 zijn er een aantal gesprekken lopende. Momenteel hebben wij echter geen enkel positief signaal ontvangen. Met andere woorden: de gesprekken over de openbare sector lijken op een dood spoor te zitten. We zien geen vooruitgang, we zien geen engagement, we zien geen bereidheid voor toegevingen. 

De openbare sector krijgt het nochtans hard te verduren: ingrepen in de pensioenen, beperkingen van de loopbaanonderbreking, minder personeel, minder werkmiddelen, de provincies die worden uitgekleed,… en ga zo maar door. 

Op 23 januari komt Comité A (overkoepelend onderhandelingscomité voor de openbare sector) samen. Wij willen daar een échte sociale dialoog zien. Om dat te benadrukken, voeren wij morgen actie aan de MR kabinetten waar onder meer het kabinet pensioenen gevestigd is. 


Praktisch

Datum: woensdag 21 januari

Vertrek om 10u aan de Grasmarkt en zo stappen we gezamenlijk naar de Karmelietenstraat (MR kabinetten en kabinet pensioenen) voor toespraken van de delegatieleiders

Om 11u zal een delegatie ontvangen worden door de Minister van Pensioenen en/of een vertegenwoordiger van de Premier

Einde is voorzien om 13u